ADÜ Menü
ADü LOGİN

Adnan Menderes Üniversitesi
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

ADÜ Haber Arşivi

Üniversitemizde Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Kuruldu

Türkiye'de ilk defa bir Üniversitede Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDAM) kuruldu...

Türkiye'de ilk defa bir Üniversitede Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDAM) kuruldu.
1 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan karar ile Adnan Menderes Üniversitesi’nde kurulan Merkezin Müdürlüğüne Söke Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Emrah Köksal SEZGİN atandı.
TÜDAM, Türk ve Osmanlı Mutfağı Kültürünü araştırarak, yiyecek ve içeceklerin reçetelendirilmesi çalışmalarına katkı sağlarken, bir turizm unsuru olarak "Türk Gastronomi Turizmi" rotalarının oluşturulması ve incelenmesi çalışmalarını da yürütecek.  Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Merkezin Dünya mutfak kültürleri araştırmaları açısından da önemine işaret ederek,  Üniversitemizde yapılacak çalışmalarla dünya mutfak kültürlerinin Türkiye'deki etkilerini ortaya çıkarmayı da amaçladıklarını belirtti.
Rektör Bircan, aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Direktörü olan Öğr.Gör.Şef Emrah Köksal Sezgin’e yeni görevinde başarılar dilerken, Sezgin’in başarılı çalışmalarının devam edeceğine olan inancını yineledi.


20.2.2015